Felix Lillehammer (17) debuterte for Viking A-lag

Tidligere Hinna spiller Felix Lillehammer (17) debuterte i går for Viking A-lag.

8 måneder og 3 dager etter han debuterte for a-laget til Hinna mot Bryne i cupen fikk Felix debuten sin for Viking sitt a-lag.

Felix Lillehammer var å se i kamptroppen til Viking FK for aller første gang hjemme mot Haugesund i gårsdagens generalprøve mot Haugesund, og på stillingen 1-0 i det 87. min fikk han sin Viking-debut mot Eliteserie motstander.

Har fått kjenne på det å trene med eliteseriespillere.

Etter at flere av Viking sine landslagsspillere, deriblant Veton Berisha, Harald Nilsen Tangen, Sebastian Sebulonsen og Gianni Stensness er på landslagssamling fikk Felix Lillehammer sjansen til å trene og vise seg frem for a-laget før generalprøven mot Haugesund.

Etter debuten kom han innom Hinna sin trening, hvor han ble gjort oppmerksom på at han nå hadde 1 kamp mer for Viking sitt a-lag enn Hinna kaptein og tidligere Vikingspiller, Mikal Mæle. Men fortsatt 500 kamper, 6 seriemesterskap og ett cupmesterskap fra å ta igjen keepertrener Erik Johannessen.

Det rette valget

Vi ønsker spillere med ambisjoner i Hinna, det betyr også at vi må hjelpe dem videre når timingen er riktig. I Felix sitt tilfelle var det åpenbart at timingen var riktig, han tilegnet seg læring så raskt at vi så at dersom han skulle fortsette utviklingen i samme tempo trengte han større utfordringer og bedre oppfølgning. Vi benytter oss av GPS-vester og videoanalyse, men i dette tilfellet så vi at det eneste riktige var å hjelpe han til Viking, som har flere ressurser og kan gi bedre oppfølging, sier a-lags trener Thomas Egeli.

Fikset hospitering hos Viking

Assistenttrener og spillerutvikler i Hinna, Ingve Byberg fikset hospitering med rekruttlaget til Viking på morgenøktene på starten av året, slik at de kunne få se hvilken person Felix er.

Han har alle egenskapene som skal til for å lykkes som toppspiller, men flere av de er vanskelig å se med det blotte øye. Han har disiplin, arbeidskapasitet, indre motivasjon og en sterk tro på det han holder på med. Det er mentale holdninger og ferdigheter som kreves for å lykkes på øverste nivå, sier Thomas Egeli.

Vi ønsker å hjelpe spillerne våre til nå målene sine og få ut sitt fulle potensiale, men det må være rett for spilleren. Ofte ser du spillere som prøver å forhaste seg til toppfotballen, og ender opp med å sitte på benken på et høyere nivå. Vi ønsker å gi spillerne konkrete utviklingsmål, slik at når vi sier at vi tror de er klare for å forlate Hinna til fordel for et høyere nivå, kan de være trygge på at det er rett timing.

Fjerde spilleren til toppfotballen på 11 måneder.

Vi i Hinna Fotball er stolte over at Felix Lillehammer blir den fjerde spilleren vi hjelper til toppfotballen på 11 måneder. Fra før har Lewis Leonidas gått til Egersunds Idrettsklubb. Gullbrandur I Horni Øregaard (Gulli) har rukket å markere seg kraftig for Sandnes Ulf, hvor han i år drømmer om det store gjennombruddet. Cairo Lima har gått til Egersunds Idrettsklubb, før han foran årets sesong har meldt overgang til nyopprykka Staal Jørpeland.

Bli medlem!

Lyst til å spille fotball med oss på Hinna? Meld deg inn i dag!

Innmeldingsskjema Mer informasjon

Meld deg på nyhetsbrev

Få med deg siste nytt fra Hinna Fotball ved å abonnere på vårt nyhetsbrev!

Velg liste(r) ↴

Design og utvikling av:

Ensign