Felix Lillehammer (17) har signert for Viking FK.

(Foto: Jarle Aasland, Stavanger Aftenblad)

Bekreftet: Felix Lillehammer (17) er klar for Viking FK.

Kun et år etter at Felix begynte å hospitere med A-laget vårt i Hinna Fotball er Felix Lillehammer klar for Viking FK.

Felix begynte å hospitere 2-3 ganger i uken med A-laget i sesongoppkjøringen foran 2021-sesongen, slik at han kunne begynne å kjenne på nivået og det fysiske som seniorfotball medbringer. I starten var det tydelig at det var et nytt tempo og trøkk på treningene i forhold til det han var vant til. Sakte men sikkert begynte han å venne seg til de nye utfordringene, noe som gjorde at han etter sommerferien ble flyttet permanent opp på A-laget. I sesongens første tellende kamp hjemme mot Bryne i cupens første runde startet Felix på benken, men kom inn som høyreback for å få kjenne på enda et nytt nivå og som belønning for det harde arbeidet han hadde lagt ned. Det var nok få som allerede da trodde at en 16-åring skulle komme inn å ta en fast plass på laget. Felix fortsatte som tidligere med å ta nye steg, uke for uke, både som spiller og person.

Felix ble på høsten belønnet for sitt harde arbeid og gode utvikling med prøvespill i den portugisiske storklubben SC Braga.

Unik spiller og person

– Felix kom innom på onsdag med blomster for å takke alt Hinna har gjort for han, dette sier litt om hvilket fantastisk menneske Felix er. Utviklingen hans har vært som en eventyrhistorie, fra å ha nok med å venne seg til tempoet og nivået på treninger, til et halvt å senere spille seg inn til fast plass på laget i 3. divisjon. Hans største talent er mest sannsynlig hans mentale ferdigheter. Han er en «unggutt», men ute på banen og når det gjelder profesjonalitet, gjennomsyret voksen toppidrettsutøver.

– Slik som det er og skal være med yngre spillere så blir det gjort noen feil underveis, det handler kun om å ta læring av feilene man gjør. Dersom Felix hadde gjort en feil kom han tilbake på trening etter en dag eller to dager, og du kunne merkbart se at han hadde analysert feilen og tatt læring av det. Til tider var det slik at du ikke trengte å påpeke forbedringspunkter, for han hadde allerede startet prosessen selv med å ta læring av det. Det er disse tingene som gjør at han er et eksepsjonelt talent på flere områder, sier Thomas Egeli

Det naturlige steget videre og utviklingsmulighetene i Hinna Fotball.

– Selv om vi mister en spiller som tross sin unge alder har blitt en viktig del av troppen, så håper vi at dette er veien å gå som klubb. Vi tror at jo flere spillere vi klarer å hjelpe med å få ut potensialet sitt jo mer attraktive blir vi som klubb. En vil jo anta at andre spillere i Rogaland legger merke til hvor mange spillere vi hjelper videre.

– Jeg er glad for at jeg har fått muligheten til å jobbe med en så lærevillig og målbevisst spiller som Felix. Alle trenere ønsker og drømmer om å få jobbe med spillere som har et genuint ønske om å utvikle seg og laget. Hvor god Felix kommer til å bli er umulig å si, men at han har alle forutsetninger for å nå langt er det ingen tvil om. For hans del er det nå det harde arbeidet starter. Til tross for at Felix nå bytter klubb kommer vi til å heie på han og håper han når sine drømmer og mål, sier trener Thomas Egeli

Perfekt læringsmiljø

Både klubben og trenerteamet har et felles mål om å utvikle klubben og laget. Vi tror dette er den rette veien å gå, med å ha fokus på å utvikle spillere og lag vil det gi resultater på sikt. Vi har i dag en tropp med en fantastisk miks av unge sulteforede talenter, og eldre rutinerte spillere. De eldre spillerne i klubben er ikke her bare for å ha en plass å gå, de har en mentalitet og holdning på hver eneste trening som er essensiell for å hjelpe de yngre spillerne med å forstå hva som kreves sosialt, taktisk og holdninger.

2 løp bak Gareth Bale (2014)

Hinna starter sesongoppkjøringen med Yo-Yo test. Her sprengte Felix den gamle rekorden (Cairo Lima) med vanvittige 70(!) løp. Det er 2 løp færre enn Gareth Bale hadde i 2014 i følge The Guardian.

Kilde:

Gareth Bale, was quoted as the best ranked with a Yo-Yo 2,880m in an article www.theguardian.com in 2014.

Felix samholdet og utviklingen i Hinna Fotball

– Tiden min i Hinna har vært veldig trivelig og lærerik. Jeg ble så godt tatt imot da jeg først kom hit og det har vært et fantastisk sted å spille fotball. Hinna satser på unge spillere og deres fremgang, det har derfor hjulpet meg meget. Jeg har fått mange lærerike opplevelser som har formet meg både som person og selvfølgelig som spiller. Samholdet i klubben er også unikt, og man skaper konstant nye venner, uavhengig av alder også. Jeg vil derfor takke Hinna for den fantastiske tiden og stundene jeg har hatt i klubben, og for at de har gjort meg til en bedre fotballspiller. Tusen takk for at og at dere har satset og hatt så mye troen på meg. Jeg har utviklet meg veldig mye med Thomas (Egeli), Ingve (Byberg) og Erik (Johannessen) som trenere. Jeg kommer garantert innom flere ganger på treningene deres for å si hei – Tusen takk for alt!

Felix mot Hinna Fotball

Allerede i kveld kan mye tyde på at Felix returnerer til Hinna Stadion som Viking 2 spiller. Kampen i kveld (torsdag) skulle egentlig spilles mot Varhaug, men de måtte melde forfall grunnet skader og sykdom. Viking 2 og Thomas Pereira snudde seg raskt om og stiller som motstander i kveld kl 20:00 på Hinna Stadion.

Bli medlem!

Lyst til å spille fotball med oss på Hinna? Meld deg inn i dag!

Innmeldingsskjema Mer informasjon

Meld deg på nyhetsbrev

Få med deg siste nytt fra Hinna Fotball ved å abonnere på vårt nyhetsbrev!

Velg liste(r) ↴

Design og utvikling av:

Ensign