Fair Play og Spesialregler på FFO/AFO

Fair Play og Spesialregler på FFO/AFO

Velkommen til vår Fotball- og Aktivitets Fritidsordning (FFO/AFO), hvor Fair Play ikke bare er en regel, men en kjerneverdi som vi verdsetter høyt. I et miljø der aldersforskjellen spenner opptil 5 år, og kulturelle forskjeller kan føre til misforståelser, setter vi ekstra fokus på respekt, positiv kommunikasjon, og inkludering.

Positiv Kommunikasjon og Skryt

På FFO/AFO oppfordrer vi til å snakke fint og skryte av hverandre. En spesiell tradisjon vi har er at hver deltaker skal gi skryt til minst tre forskjellige personer hver gang de er på trening. Dette skaper ikke bare et positivt miljø, men gjør også opplevelsen kjekkere for alle involverte. Selv om det kan virke skummelt i starten, vil barna vokse og utvikle seg gjennom positiv kommunikasjon fra eldre barn.

Spesialregler på Banen

På banen implementerer vi spesialregler som sikrer rettferdig deltakelse og et inkluderende spillmiljø:

  1. Banning gir straffespark til motstander. Vi setter nulltoleranse for banning og sikrer fair play gjennom konsekvenser på banen.
  2. Nedlatende snakk gir straffespark til motstander. Respekt for med- og motspillere, dommere, og andre er fundamentalt for et positivt miljø.
  3. Skadet spiller får pause i 2 min. Dersom en spiller ligger nede mer enn 8-10 sekunder, hjelpes vedkommende av banen for å være sikre på at de er friske før de settes inn igjen. (Dersom barnet blir skadefri igjen før det har gått 2min etter det er hjulpet av banen, må de vente til det har gått 2 min).
  4. Henting av ball. De som sparker ballen ut av banen skal hente den, og motstander kan sette raskt i gang for å øve på å spille i overtall og opprettholde tempoet i spillet.
  5. Målgård og aktive keeperspillere. Vi oppfordrer til aktivt keeperspill, og et mål teller ikke hvis keeperen står inni egen målgård når laget scorer.
  6. Korte kamper med jevn start. Vi spiller korte kamper, bytter side og keeper, og starter på 0-0 igjen for å sikre jevne og dynamiske kamper.
  7. Positivt snakk som kriterium for seier. Ved noen treninger vil laget med mest positivt snakk vinne foran scorede mål, fremheving av vennlighet og støtte som sentrale verdier.

På FFO/AFO er vår visjon å skape ikke bare dyktige idrettsutøvere og fotballspillere, men også ansvarlige og respektfulle individer. Gjennom Fair Play og spesialregler på banen ønsker vi å forme et miljø der alle barn kan trives, utvikle seg, og ha det gøy sammen. Velkommen til en opplevelse preget av positivitet, respekt, og fellesskap!


Mer informasjon

Ved spørsmål, kontakt:

Nilsi Aarrestad
Leder FFO/AFO, Hinna Fotball
ffo@hinnafk.no


Siste nytt Hinna FFO / AFO – Telenor Xtra

Bli medlem!

Lyst til å spille fotball med oss på Hinna? Meld deg inn i dag!

Innmeldingsskjema Mer informasjon

Meld deg på nyhetsbrev

Få med deg siste nytt fra Hinna Fotball ved å abonnere på vårt nyhetsbrev!

Velg liste(r) ↴

Design og utvikling av:

Ensign