Havdur/Sola 0-1 Hinna: Øystein Lunde sin reaksjon

Hinna reiste på tirsdag til en av de tøffeste bortekampene for sesongen mot ett veldig godt Havdur/Sola lag.

Hinna spilte på tirsdag åttende serierunde i 3. divisjon kvinner borte mot Havdur/Sola.

Øystein Lunde er strålende fornøyd med den fantastiske seriestarten laget har fått. Spesielt den sterke moralen i laget, og evnen jentene har til å ta ut det lille ekstra som trengs for å dra i land seieren i kampene.

Hinna Damene skulle på tirsdag måle krefter mot en av de tøffeste motstanderne da de tok turen til Sola Stadion for å møte Havdur/Sola. En allerede vanskelig oppgave ble enda vanskeligere manglet sine midtstoppere til kampen grunnet skader, kurs og reise. Hjemvendte Nora Falnes og Mari Kalvatn gjør heldigvis en utmerket jobb for Hinna.

Hinna spiller en meget god 1 omgang med mye godt samspill og kommer til flere sjanser, men klarer ikke og få ballen i mål. Samtidig kommer Havdur/Sola på flere gode overganger uten at det blir scoring av den grunn.

I det 24 minutt spilles Marte Hole opp, hun mottar ballen og vender på femøringen før hun dunker ballen i mål. 0-1!

2 omgang preges av kriging fra begge lag, der finspillet uteblir. Havdur/Sola er veldig innstilt på og score på Hinna, men jentene spiller som mange ganger før i sesongen – med hjerte utpå drakten.

På en dag hvor hele laget legger ned en enorm innsats må keeper Mari Vatne nevnes litt spesielt. Hun er sterk på streken og i feltet, noe som gjør at Hinna har grei kontroll på kampen.

– Mari står en fantastisk god kamp for laget. Måten hun opptrer på streken og i feltet er fenomenal. Vi er også veldig glade for at flere vikarer for sommeren melder seg på og gjør en veldig god innsats for laget. Vi er privilegerte med en fantastisk stamme, samtidig som vi kan fylle på med leiesoldater og flere yngre spillere som banker på døren til a-laget. Rekrutteringen er bra og de yngste får god kamptrening via b-laget, sier en fornøyd Øystein Lunde.

Hinna Damene er ubeseiret og står med 8 av 8 mulige seirer. Nå venter to vanskelige borte kamper mot Egersund og Viking.

– Starten på sesong har vært helt fantastisk. Vi har en unik moral i laget, noe som gir oss evnen til å ta ut det lille ekstra som trengs for å dra i land seier etter seier. Det er gøy å se hvordan spillerne klarer og løse oppgavene, nå ser vi frem til litt pause mellom Egersund og Viking kampen for og få alle friske og skadefrie.

Havdur/Sola – Hinna: 0-1

Avspark tirsdag 24. mai kl. 18:00

SR-Bank Mini Arena

Lagoppstilling Hinna (4-3-3): Mari Vatne, Ylva Svela Moen, Nora Gysland Falnes, Mari Kalvatn, Christina Moen, Eira Svela Moen, Julie Haugvaldstad, Mari Kjørsvik, Thea Beate Gjerde, Emely Lovise Gjerde, Marte Hole.

Innbyttere: Malin Haug, Maria Langeland, Sienna Blanckeman Aadland, Elise Bergsagel.

Mål: 0-1 Marte Hole.