Hinnas rekruttgruppe 2022

Treningsgruppe på +/- 40 spillere.

2 lag i øverste juniorserie + Senior 2, sammen med A-laget.

Det er vel første gang det spilles med 2 lag i øverste divisjon. Hvordan er det mulig? Går det ikke ut over kvaliteten?

Vi ønsker å utvikle flest mulig dyktige og ambisiøse fotballspillere. Vår tanke er at øverste juniornivå er den klart beste utviklingsarenaen. Derfor 2 lag, for å gi dette tilbudet til flest mulig.

I 2021 endte juniorlaget fjerde sist av 14 lag. I enkelte kamper var vi sjanseløse. Men i mange hang vi godt med. Elitegruppa var veldig tynn, etter at flere spillere reiste bort. Men selv om avstanden til de beste var ganske stor, var det jevnt fra 6.plass og nedover. Hadde vi f.eks. vunnet en jevn kamp mot 6.plasserte Nord, ville vi havnet foran dem på tabellen.

I 2021 hadde vi 13 guttespillere (2005) som var med og bidro i større eller mindre grad på Jr.elite. Det er nå ca 50 spillere i klubben født 2005. Drøye halvparten av disse satser, og utvikler seg hele tiden. Ifjor hadde G2005 et godt elitelag, som tok sølv i Odd Hummel EliteCup. (etter surt tap i straffekonk mot Odd Grenland) I tillegg vant G16 1.div, 2.div og 3.div. med sine 2. , 3. og 4. lag. Med andre ord en voldsom rekruttering. De som ikke satser, har nå et eget tilbud på G17-bredde. En ren G2005-gruppe som skal spille på 3. jr. nivå. Det er flere spillere her, vi forventer skal vokse på seg litt selvtillit og etterhvert kunne komme inn i rekruttgruppa. Flere av dem «hospiterer» også 1 eller flere dager til rek, i tillegg til sine egne 2 faste økter.

Etter sesongslutt fant vi ut at vi i nov. 2021, kunne sette sammen 3stk lag(11er) som ville ha omtrent samme nivå, som det vi spilte mange av elitekampene med i serien. Flere av konkurrentene er svekket, da de mister en del eldre juniorer. (blir for gamle, rykker opp på A/B-lag eller bytter klubb)

Tanken var at en god treningsvinter med nye sultne spillere, ville løfte rekruttene vi allerede hadde. Samtidig ville 16 åringene bli et år eldre og kunne bite mer ifra seg. Konkurranse i trening og kamp gjør forhåpentligvis godt.

Hva er status nå, etter halvannen måned oppkjøring?

Vi har hatt 6 gode uker med oppkjøring. Selv om veldig mange har måttet står over hver sin uke med Covid. I tillegg til noen skader. Flere spillere har løftet seg. MEN for noen har det også blitt litt for mye, som gjør at det har trappet ned. 4 økter i uka er for mye for noen. Mens de som vil opp og frem, trolig ville hatt 6.

MEN vi har også fått tilsig av treningsvillige og dyktige spillere, som er med og forsterker gruppa vår. Vi holder hele tiden døra åpen for nye ambisiøse 16-29 åringer som er interesserte i å utvikle seg i et positivt og sultent miljø. Vi vil sikkert få noen skader og etpar som ikke vil prioritere nok, som gjør at vi behøver jevnt tilsig.

Det er bare å ta kontakt med Nilsi på 97616279 eller ffo@hinnafk.no dersom ønsker å prøve seg.

Hver uke har vi også 3-4 rekrutter som hospiterer med A-laget. Så langt har 12 utespillere og 3 keepere fått prøve seg. Noen mye og noen litt. Dette er viktig læring som skal tas med inn i rekruttgruppa igjen, for å forsterke kollektivet.

Så langt har vi kun hatt 2 treningskamper og en internturnering.

Hinna – Våganes A (6.div) 3-0

Staal G19 – Hinna 3-5

Samt internturnering/superlørdag vunnet av gult lag 🙂

Her stilte vi 3 lag, til tross for 14 forfall grunnet covid, skader og 4 stk på A-kamp.

Hilsen Rekruttlagsteamet

Sveinung Moen

Andy Gies

Eirik Helgøy

Rune Nilssen

Nilsi Aarrestad

PS! Dersom det finnes noen, som kunne tenke seg å være med rundt laget, er dere hjertelig velkomne. Trenere, oppmenn, sosialkomite, utstyr, Turneringskomite osv.

Bli medlem!

Lyst til å spille fotball med oss på Hinna? Meld deg inn i dag!

Innmeldingsskjema Mer informasjon

Meld deg på nyhetsbrev

Få med deg siste nytt fra Hinna Fotball ved å abonnere på vårt nyhetsbrev!

Velg liste(r) ↴

Design og utvikling av:

Ensign