Søndag 8/5 møttes for første gang 2 Hinna juniorlag til kamp i øverste divisjon.

Hinna 1 vs Hinna 2 ble champagnefotball, målfest, og svært publikumsvennlig.

3 – 5

Et prestisjeoppgjør av dimensjoner. Det handler ikke bare om 3 poeng, men også om «bragging rights» i flere måneder.

VI har laget 2 jevne lag. Så jevne vi klarer. Begge lagene så på seg selv som favoritter før kampstart.

Hinna 2 starter best. Etter kun 8 min er det Sebastian Osmo, som stikker igjennom Nicolai Solberg. Nico scorer sikkert fra 12-13m og litt skrått hold.

Hinna 2 tar ledelsen etter 8 min.

Etter en god start for Hinna 2, er det 1-laget som tar over litt av initiativet. Etter circa 12 min. er det Benjamin Nilssen som vinner ballen på høyre kant. Han slår nydelig inn på lengste stolpe, der Daniel Aarstad kan bredside ballen i mål til 1-1.

Denne stillingen står seg til rett før pause. Fint angrep av Hinna 1, der Nils Aarrestad spiller igjennom Moddi Al-azaizi, som scorer fint alene med keeper.

Hinna 1 ledet 2-1 til pause

Pause. Der begge lag foretar en del endringer.

Omgangen starter relativt jevnspilt. Men etter 54 min er det balanse i regnskapet igjen. Bastian Eikeland skyter fra 15 meter. Keeper må gi retur. og der er Jonas Sivertsen og scorer.

57min er spilt når Hinna 1 igjen tar ledelsen. Nils skyter fra ca 20m, keeper er på, men Moddi er våkent fremme og setter returen.

60 min. Bastian slår en gjennombruddspasning til Jonas. Jonas finter vekk backen på 16m og setter ballen mellom beina på keeper. 3-3

Etter dette bølger kampen litt frem og tilbake. Daniel, Henrik Aslaksen får muligheter for Hinna 1. Men etter 82 min er det Hinna 2 som tar ledelsen. Thomas Strand-Grude vinner ballen på Hinna 1s banehalvdel. Spiller igjennom Jonas som avslutter via foten til keeper. Kanskje hadde ballen gått imål, men Sebastian Osmo er uansett frempå og sikrer at det står 3-4.

De siste 10 min har Hinna 2 mer ball enn Hinna 1. Men 4 min før slutt får HInna den store sjansen sin. Nils spiller igjennom Adrian Ajmi. Men avslutningen fra litt skrått hold går like utenfor.

I kampens siste minutt settes siste spikeren i kista. Marcus V Hildum, som spiller en strålende 2. omg som stopper, løper opp Benjamin Nilsen. Vender han bort. Tar med seg ballen noen meter før han slår en utsidelangpasning fram til Jonas. Sturla Rusdal får ei tå på ballen, men den spetter i retning mål. Jonas får et forsprang, men Sturla løper han opp og «får kontroll». Men ut av det blå, får dagens store spiller lurt til seg ballen. Alene med keeper fra skrått hold scorer han sitt 3. mål for dagen. 3-5 til Hinna 2.

3 mål og 1 assist på 45 min er en OK avslutning på Kongeparkhelga for Jonas.

Takk begge lag for god underholdning og mange mål.