Hva er FFO?

Hva er FFO?

Hinna Fotball fritidsordning (FFO) er et tilbud etter skoletid til alle barn fra 2. – 7. klasse.

Hinna FFO er et tilbud til de som er glade i å spille fotball. Vår ambisjoner er å skape fotballglede, gjennom trygghet, trivsel, mestring og utvikling. Ikke bare på fotballbanen, men også utenfor.

«Vi skal se alle barna, og barna skal se alle!»


Målsettinger og verdier

Fotballglede: Vi skal ha et positivt og morsomt miljø der barna kan dyrke sin kjærlighet for fotball og idrett generelt. Alle skal føle seg inkludert og akseptert – FFO er åpen og tilgjengelig for alle barn, uavhengig av ferdighetsnivå, bakgrunn eller kjønn.

Trygghet: Et trygt og støttende miljø for alle deltakere som bygger på et sterkt fellesskap der alle bidrar og støtter hverandre både på og utenfor banen. Fremme samarbeid, vennskap og sosialt fellesskap blant barna gjennom felles aktiviteter og lagånd.

Trivsel: Støtte barnas personlige utvikling ved å fremme verdier som ansvar, disiplin, og respekt for andre. Utvikle en sunn konkurranseånd samtidig som verdien av fair play og respekt for medspillere og trenere vektlegges. Vi oppmuntre til engasjement, både fra barna og deres støttespillere (foreldre/foresatte).

Mestring: Vi legger til rette for kontinuerlig læring og utvikling, både fotballfaglig og personlig gjennom tilrettelagt aktivitet i forhold til ferdighetsnivå og med veiledning.

Utvikling: Alle barna skal få muligheten til å utvikle sine fotballferdigheter gjennom økt fysisk aktivitetsnivå gjennom varierte og engasjerende treningsøkter. Barna oppmuntres til ansvarlighet og selvdisiplin.

Disse 5 målsettingene og verdiene skal gjenspeiles i alle aspekter av FFO, fra treningsøkter til sosiale aktiviteter og kommunikasjon.


Om oss

Hinna Fotball FFO – Telenor Xtra er en veletablert fritidsordning som startet opp i 2006, med over 100 barn som går på FFO og AFO hver uke. Vi tilbyr leksehjelp, mat og trening utendørs, mandag – fredag. Vi har kapasitet til 60 deltakere hver dag, og vi tar også imot deltakere som ikke spiller fotball eller spiller fotball i Hinna Fotball.

Vi følger samme skoleruta som Jåtten Skole.

Bekledning

Som vi vet varierer været voldsomt hos oss på Vestlandet. Det kan være flott og strålende sol når barna går til skolen, men når klokka slår 13:00 kan det allikevel sludde horisontalt.

For at barna skal ha det godt og gøy krever at alle stiller med bra nok treningstøy etter forholdene.

Alle må sette seg inn i anbefalt Vinterbekledning.

Utstyrspakke Telenor Xtra

Som en del av avtalen med Telenor Xtra har deltakere på FFO/AFO mulighet til å bestille utstyrspakke (bag, shorts, drakt, bukse og genser) en gang i året. Egenandelen er kr. 100,- og faktureres av klubben i etterkant.

Bestilling her: Utstyrspakke utøver – Telenor Xtra


FFO/AFO Ansatte:

Leder – Nilsi Aarrestad

Nilsi var med å starte Hinna FFO i 2006 og har siden den gang vært leder for FFO. Han er tidligere sportslig koordinator i Hinna Fotball. Har også vært trener for flere lag, både aldersbestemt og på A-lagsnivå – både i Hinna og i andre klubber.

Nestleder – Kristian Boganes

Kristian Boganes er også med og har over 14 års erfaring fra FFO.

Alle ansatte og instruktører

Øvrige instruktører håndplukkes stort sett fra klubbens egne rekker (A-lag og juniorspillere).


Aktiviteter

FFO har åpent uansett vær. Skulle været bli riktig dårlig vil klubbhuset bli benyttet til lek, spill, innetrening, lekselesing etc. 

FFO åpner opp 1. august. Vi vet at ikke alle benytter seg av plassen før skolestart, derfor har vi laget en ordning der alle på FFO er med og betaler litt uavhengig om du deltar, og de som benytter plassen betaler litt mer.

3. januar er oppstart etter jul og nyttår. Vi har også 1 mobil planleggingsdag hvert kvartal.

Vi tilbyr:

 • Fotball Fritidsordning (2. – 7. klasse) Mandag – fredag
  • Leksehjelp, mat og fotballtrening.
 • Aktivitets Fritidsordning (2. – 7. klasse) Mandag og tirsdag * Krever min. 12 deltakere
  • «Leksehjelp», mat og aktiviteter (gymsal/brentball/annen idrett).
 • OBOS-Akademi (6. – 7. klasse) Fredag
  • Mat og temabasert fotballtrening inn mot ungdomsfotballen og ferdighetsutvikling.
 • FFOtballskoler (2. – 7. klasse) Ferier
  • FFOtballskolene vil kreve individuell påmelding og betaling, de med fast plass på FFO får 66% rabatt.
 • FFOpen House (2. – 7. klasse) 1.august – skolestart
  • Fotballtrening, men det kan også legges inn annen aktivitet om flere fra AFO melder seg på.
  • Barn som deltar på minimum 3 dager i uken på FFO/AFO får gratis plass på FFOpen House.

Timeplan Fotball Fritidsordning (2. – 7. klasse)

 • Skoleslutt – 14:00 Leksehjelp/egentrening/lek.
 • 14:00 – 14:45 Mat
 • 14:45 – 16:00 Fotballtrening
 • 16:00 – 16:30 Egentrening/lek.

Innetrening

Fra høstferien til slutten av mars/begynnelsen av april har vi spennende innendørstrening i Jåttåhallen hver onsdag. Dette initiativet er utformet for å gi ekstra gode fasiliteter når været er på sitt kaldeste og for de som ønsker litt variasjon i treningsmiljøet.

Våre innendørstreninger ledes av talentfulle avgangselever fra idrettsfag på Jåttå VGS. Dette er en del av deres undervisning, og de blir vurdert i faget treningsledelse. Dermed kan du forvente deg kvalitetstreninger som er nøye planlagt og tilrettelagt for å fremme din utvikling som fotballspiller.

Vi starter sammen fra FFOen klokken 14:45 og går samlet tilbake klokken 16:03, med mindre det er individuelle avtaler. Vi sørger for at alle barn er tilbake på Hinnahuset mellom 16:10 og 16:15, klare for å dele dagens trening og moro med dere hjemme.

Dette spennende prosjektet ble først introdusert i 2015/2016, og det har vist seg å være en solid suksess. Vi er stolte av å fortsette å tilby denne unike muligheten til våre medlemmer, og vi er overbevist om at det vil bidra til å styrke ferdighetene og lidenskapen for sporten.

Mat

Vi legger vekt på sunne og gode kostholdsvaner, og matplanen gir deg oversikt over måltidene som blir servert. Vi serverer frukt hver dag. Annen hver dag serverer vi brødmat og varm mat, slik at det ikke skal være forskjell på hvilke dager man går på FFO/AFO. Vi følger en matplan som gir deg informasjon om den næringsrike og varierte maten som serveres på FFO/AFO.

Dersom barnet har matallergier/intoleranse eller andre spesielle mat behov er det viktig at det gis beskjed om.

All mat er inkludert i prisen.

Leksehjelp

Ungene får veiledning og hjelp til skolearbeid. I noen tilfeller setter vi i samarbeid med skolen og foreldre opp en plan for hvilke lekser barnet skal gjøre og få hjelp til på FFO. Det motiveres sterkt til å få unna leksene før mat/trening.

Sportslig innhold

Hovedfokus er terping av basisferdigheter. Første del av treningene fokuserer grunnleggende fotballferdigheter (finter, skudd, pasning, ballkontroll, keeper).  Andre del fokuserer grunnleggende spilleprinsipper – tilpasset alder, interesse og ferdighetsnivå. I tillegg testes ungene en gang pr. halvår på ulike fysiske tester. Disse resultatene vil kun lagres hos FFO Leder, ved ønske kan foreldre få tilsendt barnets resultater.

Det viktigste av alt er at det skal være kjekt.


Påmelding

Det er 60 tilgjengelige FFO/AFO plasser hver dag, ”Først-til-mølla”- prinsippet gjelder. Plassen løper fra 1. august, etter oppstart tar vi fortløpende imot nye barn – dersom vi har ledig plass. Den enkelte deltaker velger hvilke dager han/hun vil være med. Forutsetningen er at det er ledig plass og at en betaler forskuddsvis. Fakturering skjer kvartalsvis, ingen betaling for juli.

Påmeldingen er bindende, og gjøres i Googleskjema.

Priser pr måned 

 • 2 dager pr. uke:       1250,-
 • 3 dager pr. uke:       1650,- 
 • 4  dager pr.  uke:     2000,- 
 • 5  dager pr.  uke:     2250,-

Rabatt og skattefradrag

Søskenmoderasjon: 15% avslag for barn med minste plass.

Husk at utgifter til FFO i likhet med SFO blir trukket av på skatten.

Oppsigelse

Det er bindende påmelding på FFO. Det betyr at plassen må sies opp skriftlig hvis den ikke skal benyttes lenger. Skriftlig oppsigelse sendes til FFO Leder: ffo@hinnafk.no. Oppsigelsestiden er 2 måneder fra og med første hele måned.

Endring av plasstørrelse

Hvis en vil redusere antall dager så gjelder det som oppsigelse og oppsigelsesreglene gjelder. Hvis en vil øke antall dager så er det påmeldingsreglene som gjelder. En kan bytte dag om det er ledig den/de dagen/dagene en ønsker å flytte til.

Skader/sykdom

Alle medlemmer av Hinna FFO – Telenor Xtra, er forsikret gjennom NFFs avtaler. Ved skader i FFO-regi anbefales foresatte å melde inn skade til Idrettens Skadetelefon 987 02 033. 

Det er bedre å melde inn en skade for mye, enn en for lite. Ved eventuelle senskader er det viktig å ha rapportert inn hendelsene på riktig tid. En risikerer også å ikke få dekket noe av behandling om man ikke konfererer med skadetelefonen, og får anbefalt behandlingssted.

Ved lengre tids sykdom/skader kan betalingslettelse gis. Forutsetningen er at informasjon om sykdommen/skaden gis til FFO Leder på mail ffo@hinnafk.no med kopi av legeerklæring.

Kommunikasjon og melde forfall

Vi benytter oss av appen Spond på FFO. Alle må sette seg inn i rutinene for Spond. Vi anbefaler på det sterkeste at alle laster ned appen på telefonen (gratis).

Dersom barnet ikke kan komme på FFO, skal vi ha beskjed god tid i forkant på Spond.

Alle må melde seg inn, med gruppekoden; https://group.spond.com/MELEF

Nyhetsbrev

Alle skal abonnere på nyheter fra FFO/AFO sin nettside.

Meld på nyhets brev her: husk å velg FFO/AFO fra listen.


Bilder og Galleri


Kontaktinformasjon

Besøksadresse, kontaktinformasjon og trenere finner du her.

Kontakt Nilsi (976 16 279) eller Kristian (922 67 579) på mobil om det haster. Vanlig info (kan ikke komme, skal tidligere hjem, etc.) kan dere informere om på Spond-arrangement.


Mer informasjon

Ved spørsmål, kontakt:

Nilsi Aarrestad
Leder FFO/AFO, Hinna Fotball
ffo@hinnafk.no


Nyheter og Oppdateringer

Bli medlem!

Lyst til å spille fotball med oss på Hinna? Meld deg inn i dag!

Innmeldingsskjema Mer informasjon

Meld deg på nyhetsbrev

Få med deg siste nytt fra Hinna Fotball ved å abonnere på vårt nyhetsbrev!

Velg liste(r) ↴

Design og utvikling av:

Ensign