Seriekamp: Hinna Dame A – Klepp 3: 5-1(!)

Samhold og maktdemonstrasjon i defensiv struktur sikret 5-1 seier over Klepp 3.

Hinna Dame A spilte i går 2. runde i 3. divisjon kvinner mot Klepp 3.

Hinna sin hovedtrener Øystein Lunde er fornøyd med at lovnaden om mer finspill utover sesongen kom tilsynet allerede uken etter serieåpningen.

Det er gøy å se at samtlige spillere har en god kamp og spiller hverandre gode. Noen av målene vi skårer blir satt opp av noen fantastiske pasninger. Alle spiller med hjertet utpå drakta, vi veldig gode strukturelt og i omstillingsfasene. På flere av målene skårer vi innen 5-10 sekund etter ball-erobring. Jentene var skikkelig tente og hadde lyst å vise Klepp at det ikke er lett å komme til fortet vårt på Hinna Stadion. Det er også ekstra kjekt å slå et lag som er spådd helt i toppen i divisjonen vår. Det gir ekstra energi når du møter Klepp, noe du kan se på spillerne, sier en tydelig fornøyd Øystein Lunde.

Et godt kollektivt forsvar og en god Mari Vatne i mål gjorde at Hinna gikk til pause med 2-0.

Hinna startet kampen der de slapp mot Randaberg med godt organisert forsvar og høyt tempo i overgangene. Etter ball-erobring gikk de første pasningene presist fremover i banen med flere gode løp foran ballfører.

5min: Allerede etter 5min snappet Julie Haugvaldstad opp ballen 10 meter inn på egen banehalvdel etter mislykket pasningsforsøk av en Klepp-spiller. Det som skjer etterpå er magi; hun setter fart og fører ballen mellom 3 Klepp-spillere som blir parkert, før hun plasserer ballen kontrollert forbi en utspilt Klepp målvakt. Fantastisk prestasjon!

8min: Etter 8min vinner Christina Moen ballen og spiller den fremover i banen til Thea Beate Gjerde som på 2 touch spiller ballen perfekt ut til Julie Haugvaldstad på høyrekant. Et godt touch innover i banen forbi backen med medtaket, før hun runder midtstopperen og chipper ballen elegant over en utrusende Klepp målvakt.

Klepp hadde mest ball i starten av første omgang uten å skape de store sjansene. Et kompakt Hinna lag gjorde at det ble lite sjanser for Klepp og gode overgangsmuligheter. Etter 13 minutter var Hinna nære på å øke ledelsen til 3-0, etter et godt skudd i vinkelen fra Emely Lovise Gjerde. Kun et fantastisk tigersprang fra Julia Langåker i Kleppmålet forhindret Emely en kjempe scoring.

En offensiv og god Mari Vatne i mål var ute og sweepet godt som keeper og hindret sjanser til Klepp en av de få gangene de søkte gjennombrudd. Først etter 16 min fikk Klepp sin første sjanse da Vatne som hadde avverget flere gjennomspill, for en gang skyld var uheldig og bommet på en utrusning. Heldigvis satte Klepp spilleren ballen utfor.

Første omgang fortsatte i samme spor, Hinna fremstår som et meget voksent lag tross lav snittalder og forsvarer seg kollektivt mesterlig. Det er korte avstander mellom spillere og ledd, noe som tvinger Klepp til å spille mye på tvers. Samtidig søker Hinna kontringer når de vinner ball. Etter 26 min vinner Thea Beate Gjerde ballen 25 meter fra Klepp sitt mål og skyter like utenfor.

Hinna fortsatte i 2. omgang i samme spor som de slapp i første omgang.

Andre omgang minner veldig mye om første omgang. Klepp har ball, Hinna er strukturelt enestående, og Mari Vatne plukker det som er av gjennomspill.

61min: I det 61min presser Mari Kjørsvik frem en feilpasning som Marte Hole kan plukke opp. Hun vender opp på femøringen og spiller frem Julie Haugvaldstad 1v1 mot midtstopperen, en posisjon ingen ønsker å være i mot Julie. Hun tar med seg ballen innover i banen og plasserer ballen kontrollert nede i høyre hjørne bak en utspilt Klepp keeper. Hattrick!

69min: I det 69min prøver Klepp å spiller seg ut bakfra på høyresiden, men en meget god Mari Kjørsvik presser nok en gang frem en feilpasning som denne gang hjemvendte Kine Hunsbeth Andersen kan plukke opp. På mesterlig vis legger Kine ballen på 2 touch rett i bakrom på Julie Haugvaldstad som legger ballen ned med høyrefoten i feltet før hun på 2. touchet plasserer ballen igjen med venstrefoten nede i høyre hjørne.

91min: I det 91 min får Hinna corner. Et god innoverskrudd corner blir først klarert på streken av en Klepp spiller før Vilde Johansen Nilsen kan stange returen i mål.

92min: Minuttet etter får Klepp innkast som kastes hurtig sentralt inn til Sarah Sinclair Ege som på elegant vis spiller Sofie Hellestø Stangeland alene med keeper. Hun avslutter rett på Mari Vatne som må gi retur, som Sofie ekspederer enkelt i mål.

Kampen ender 5-1 til Hinna som fremstår som et meget kollektivt sterkt lag. Den kollektive samhandlingen kommer tydelig frem i kampen da det er et kort og kompakt lag som mestrer det å presse høyt og lavt. Til slutt ble det en komfortabel seier for Hinna jentene.

Hinna – Klepp 3: 5-1

Avspark søndag 3. april kl. 15:30

Lagoppstilling Hinna (4-3-3): Mari Vatne, Sylwia Joffcheff, Christina Moen, Hanna Amalie Martinsen, Vilde Johansen Nilsen, Kine Hunsbeth Andersen, Malin Haug, Thea Beate Gjerde, Emely Lovise Gjerde, Marte Hole, Julie Haugvaldstad.

Benk: Synne Mathisen, Maria Langeland, Sienna Blanckeman Aadland, Mari Kjørsvik.

Mål: 1-0 Julie Haugvaldstad, 2-0 Julie Haugvaldstad, 3-0 Julie Haugvaldstad, 4-0 Julie Haugvaldstad, 5-0 Vilde Johansen Nilsen, 5-1 Sofie Hellestø Stangeland