Slik trente Hinna a-lag Herrer på treningsleiren

Slik trente Hinna a-lag Herrer på treningsleiren

Hovedtrener for Hinna Herrer a-lag, Thomas Egeli letter på sløret for hvordan de røde tenker og gjennomfører treninger på treningsleir.

Vi er tre uker unna seriestart mot Sola 2, og du kan føle at det snart er tellende kamper igjen på Hinna stadion når sesongen snart sparkes i gang. Det er flere spillere som snart får mulighet til å kle på seg den nydelige røde Hinna-drakten, og seriedebutere for Hinna.

Høydepunktene fra leiren er å se at tempo og intensiteten på treningene begynner å se veldig bra ut. Flere av spillerne begynner å tilpasse seg spillemønsteret og tankesettet vårt.

Det var gradvis økende kvalitet og hastighet på pasningene gjennom de 7 øktene vi hadde på de 4 dagene, noe som gjorde at enkelte av øvelsene hadde fantastisk kvalitet.

Vi jobbet mye med å skape flere pasningsalternativer. Nøkkelen for offensiv fotball i Hinna er samtidige løp for å skape mest mulig alternativer. Vi jobber nå med å ta det siste steget før sesongen sparkes i gang.

For oss handler det om å ta steg for steg, og gjøre de riktige tingene. Det var også gledelig å se at noen av de unge spillerne i klubben viser at de ikke er langt unna å være klare til å kjempe for sjansen sin. På treningsleiren er det alltid god stemning, du kan og høre og føle den gode stemningen. Fra felles frokost om morgenen til kveldsmåltidet på kvelden bygges det nye relasjoner.

Vi har brukt oppkjøringen og treningsleiren til å endre tankesettet til spillerne våre mot «Jeg vil ha ballen»-mentalitet. Å spille på den måten vi ønsker krever veldig mye fysisk av spillerne. Det er en del tilpassing som skal til, vi må ta steg for steg for å implementert vår måte å spille fotball på. Det er viktig for oss at vi spiller med «Hinna intensitet», dette kommer til å utvikle seg gjennom hele sesongen, men vi har startet med små doser, for det krever hurtigere avgjørelser.

Med tiden kommer vi til å øke volumet med denne intensiteten, slik at vi til slutt så kan GÅ og GÅ og GÅ igjen… At spillerne elsker å løpe er en overdrivelse, men for å skape noe offensiv og ha en offensiv mentalitet er disse løpene ekstremt viktige. Det handler om å fortsette å løpe og løfte frem de andre når man blir sliten og hjernen sier at du skal stoppe og gi opp.

Det andre har vi brukt oppkjøringen til er å skape holdningen at neste kamp er en ny finale. Hver økt belønnes du med mer poeng jo bedre du spiller. Det krever masse løping, men spillerne må forstå at det er i disse øyeblikkene du kan utgjøre en forskjell.

Vi er i startfasen av et nytt prosjekt, det er en læringsprosess, en prosess med kontinuerlig utvikling som aldri stopper. Uansett hvilken alder du er i, er du aldri for gammel til å lære nye ting. Når de beste spillerne dine forplikter seg til å trene med alt de har, da er du på rett vei. Det skjer med Mikal, Simen og Fredrik, når de eldste setter standarden må de andre følge etter.

Det konsentrasjonsnivået vi jobber mot på hver trening i Hinna: å være med i økten med hele kroppen og hodet, og trigge konkurranse-mentaliteten til spillere som Aleksander og Lars sitter inne med gjennom hele økten. Hvis vi hyppig klarer å nå disse høydene blir jeg stolt, fordi da betyr det utvikling og læring. Det betyr mange mål og det betyr underholdende fotball. Å oppnå maksimal intensitet og konsentrasjon gjennom hele økta er det vanskeligste treningsnivået å nå.

I tillegg til at dette var en treningsleir var det også en god mulighet til å se flere av talentene i ungdomsavdelingen vår. Det er et flott øyeblikk for de unge spillerne å vise seg frem for trenerteamet. Du ser fort at de yngre spillerne har ekstra energi og læringsvilje når de får være med de eldre på tur. Flere av ungguttene ble synlig bedre fotballspillere på turen, noe som alltid er gledelig.

Bli medlem!

Lyst til å spille fotball med oss på Hinna? Meld deg inn i dag!

Innmeldingsskjema Mer informasjon

Meld deg på nyhetsbrev

Få med deg siste nytt fra Hinna Fotball ved å abonnere på vårt nyhetsbrev!

Velg liste(r) ↴

Design og utvikling av:

Ensign