Sokndal 2-4 Hinna: Thomas Egeli sin reaksjon

Hinna forlenget seiersrekken sin i 4. divisjon avd. 1 fredag kveld da de slo Sokndal.

Det har i det siste blitt snakket mye om Hinna sin høye snittalder på A-Laget. De 11 utvalgte som startet kampen for Hinna mot Sokndal hadde en snittalder på 22,73år, og troppen snittalder på 23,11. Det lover godt for fremtiden.

Kampen mot Sokndal startet med mål-bonanza av de sjeldne. Allerede etter 44 sekunder (årets raskeste mål i 4. divisjon?) styrte 16år(!) gamle Bastian Eikeland inn 0-1 til Hinna etter et perfekt slått innlegg fra Fredrik Tangen.

Etter 2 minutter plukker Sokndal opp ballen fra Benjamin N. Nilssen (16år!) som kom rundt på kant. En lang ball fra keeper og litt dårlig kommunikasjon mellom midtstoppere og keeper sender Sokndal og Inge Andreas Pettersen alene med Mads Aasbø. 1-1.

Kampen fortsatte i samme spor, Hinna presset på, Sokndal var farlige på kontringer.

Etter 11 minutter får Hinna hjørnespark, Fredrik Tangen finner en umarkert Johannes Hinna som styrer ballen mot mål. Ballen tar såpass mye retnings forandring via Thomas Jansen Åvedal hos Sokndal, slik at Johannes ikke får kreditert målet. 1-2!

Etter 15 minutter slår Sokndal nok en farlig ball direkte i bakrom, hvor forsvaret til Hinna blir tatt litt på senga og ikke har stram nok linje, dette sender Piotr Jakub Kowalik alene gjennom med keeper. Espen R. Isaksen klarer å springe opp Piotr som smart skjærer inn foran Espen og blir felt. Etter å ha sett situasjonen på video flere ganger er det fortsatt vanskelig å si om det skulle vært frispark og rødt kort, eller gult kort og straffe som det ble dømt. Kontakten starter utfor 16 meteren, men begge spillerne ramler og går i bakken innfor. Straffe ble det, og Sokndal gjør et taktisk bytte og setter innpå kicker Kim Josef Haaland som kommer inn for å ta straffen. Rolig og kontrollert plasserer han den til høyre for målvakten og 2-2.

2-2 til pause og masser av forbedringspotensial

Hinna gikk til pause med 2-2 og muligheten til å forbedre seg kraftig, noe de også gjorde. I 2. omgang var det så og si bare et lag på banen. Hinna er mye bedre i offensiv markering, noe som gjør at langt flere andreballer og ettertrøkket blir større. Samtidig som flere spillere ble med i angrep og tok nødvendige løp for å skape rom.

Allerede 2 minutter ut i 2. omgang kommer Espen S. Jakobsen på en overlapp langs venstresiden før han slår et perfekt innlegg som Mikal Mæle på magisk vis klarer fra 3 meter å snuble tilbake til Pacifique Nahimana fra 4 meter som kan enkelt krige ballen i mål. 2-3!

Hinna ruller opp med angrep etter angrep, og etter 75 minutter kommer 2-4 scoringen. Nok en gang kombinerer Espen S. Jakobsen fint med Nichlas Thulin Kamfjord før han slår et innlegg som Simen Melhus stupheader inn i mål. 2-4!

Hinna har scoret 19 mål og sluppet inn 6 på 5 kamper så langt i sesongen og topper tabellen før hjemmekampen mot tabell-toer Ålgård kommer på besøk torsdag 26. mai.

2 stk 2005-spillere fra start, og endelig serie debut for Henrik Achre Skartveit (også han født i 2005). Det var en delvis fornøyd Thomas Egeli etter kampen.

– Det er vanskelig å klage når vi spiller en så kontrollert 2. omgang og står med 5 av 5 mulige seire. Vi slipper til unødvendig mye sjanser ut fra ingenting, noe som gjør at Sokndal går til pause med følelsen av å henge med. Vi har vist i alle kampene til nå i sesongen av vi klarer å heve oss et nivå høyere enn nødvendig, men samtidig så ønsker jeg vi skal sette standarden selv. Vi viser når det er behov at vi klarer å skape bevegelse foran ballfører og offensiv markering gjennom 90 min som mot Randaberg. Så må vi bare fortsette å gjøre det i 90min mot alle lag. Sokndal skal ha skryt for at vi sliter litt i starten, Piotr Jakub Kowalik og Inge Andreas Pettersen var til tider et angrep alene. Flere ganger klarer de å skape uro og sjanser alene mot 3-4 stk. De er uredde og angriper ved alle anledninger, så Sokndal kommer til å plukke poeng ut over i sesongen.

I starten av kampen spiller vi for mye på førstebevegelser, fordi det er for lite samtidige initiativ. Samtidig så klarer vi ikke å forholde oss godt nok mot 2 spisser og blir stående alt for isolert med midtstopperne våre i 2v2 situasjoner. Etter pausen er det mer samtidige initiativ fremover i banen, samtidig som forsvarsspillet hever seg betraktelig. Dette gjør at vi har full kontroll og kunne scoret enda mer. Vi har som mange andre lag i avdelingen et ungt lag (22,73år), men vi har også noen eldre rutinerte spillere i viktige posisjoner. Noe som gjør at vi har en veldig god utviklingsarena for spillerne. Det er en tropp med masser av forbedringspotensial, og eldre spillere som kan være gode rollemodeller og mentorer, sier Thomas Egeli.

Viktige spillere for fremtiden fikk sesongens første minutter

Både Vegard Føyen og Henrik Achne Skartveit fikk sine første minutter for a-laget mot Sokndal. Begge er midtstoppere som blir ansett som viktige spillere for Hinna fremover.

Vegard kom fra Vaulen IL i fjor og viste i 3. divisjon at han her en meget god stopper som Hinna kommer til å få mye glede av. Han fikk dessverre forrige sesong avsluttet litt tidlig da en skade satte han ut av spill. Han er endelig tilbake og klar for å kjempe til seg en plass på laget.

Henrik har hospitert med a-laget i lang tid og tatt store steg spesielt under og etter treningsleiren i Spania. Han er kaptein på rekruttlaget og fikk endelig sin fortjente debut for A-laget til Hinna.

Sokndal – Hinna: 2-4

Avspark fredag 20. mai kl. 19:00

Hauge Kunstgress – Kiwi banen

Tilskuere: Ca. 100 stk.

Lagoppstilling Hinna (4-3-3): Mads Aasbø, Fredrik Tangen, Espen R. Isaksen, Aleksander Gundersen, Benjamin N. Nilssen, Mikal Mæle, Daniel Torp Holt, Pasifique Nahimana, Bastian Eikeland , Espen S. Jakobsen, Johannes B. Hinna.

Innbyttere: Arne Martin Hagenes, Vegard Føyen, Henrik A. Skartveit, Rabih T.A. Kulaib, Andreas Eiane, Simen Melhus, Nichlas Thulin Kamfjord.

Mål: 0-1 Bastian Eikeland, 1-1 Inge Andreas Pettersen, 1-2 Thomas Jansen Åvedal (selvmål), 2-2 Kim Josef Haaland, 2-3 Pacifique Nahimana, 2-4 Simen Melhus.

Bli medlem!

Lyst til å spille fotball med oss på Hinna? Meld deg inn i dag!

Innmeldingsskjema Mer informasjon

Meld deg på nyhetsbrev

Få med deg siste nytt fra Hinna Fotball ved å abonnere på vårt nyhetsbrev!

Velg liste(r) ↴

Design og utvikling av:

Ensign