Sola B 1-3 Hinna: Thomas Egeli reaksjon

Thomas Egeli er fornøyd med «fortjent seier» da Hinna slo Sola B 3-1 i 4. divisjon tirsdags kveld.

Hinna Herre A startet i går 4. divisjon avdeling 1 mot Sola sine rekrutter.

Hinna sin hovedtrener Thomas Egeli er fornøyd med resultatet mot Sola.

Det ble en positiv start for Hinna Herre A etter at laget for 3 poeng i seriestarten mot Sola 2. De røde har nå 3 av 3 mulige poeng, etter 3-1 seieren handlet det meste om at vi gar fått en god start på sesongen og noe å bygge videre på.

– Vi sa til laget at det viktigste før kampen var å spille med konsentrasjon i 2x 45 minutt og ha kontroll på kampen. Etter 2-0 i det 19min spiller vi kontrollert uten risiko. Det går på bekostning av finspillet, men det viktigste var å få en positiv start på sesongen, sa Thomas Egeli etter kampen.

– Det viktigste i kamper som denne er å holde konsentrasjonen og forbli positive, og fortsette å tenke offensivt og ta sjansene i overgangene. Vi skårer noen flotte mål på overganger.

0-2 og en god Trym Sølvberg Ur i Sola målet gjorde at det fortsatt var spenning i kampen til pause.

10min: Hinna startet kampen godt med flere gode overganger, selv om Sola hadde mest ball. Etter 10 minutter vartet Hinna opp med flotte kombinasjoner på få touch og en god spillvending som gjorde at Espen S. Jakobsen kom seg fri på kanten før han ble felt inni 16-meteren. Kaptein Mikal Mæle ekspederte ballen trygt i mål. 0-1!

19min: Kampen fortsetter i samme spor, Sola har ball og Hinna ligger kompakte og stenger mye rom. Etter 19 minutter varter Daniel Torp Holt opp med en fantastisk langpasning til Pasifique «Passi» Nahimana på høyrekant. Høyreback Fredrik Tangen kommer på en susende overlapp før han mottar ball og smeller den inn i mål via Sola-spiller Andreas Steinsnes-Åsbø. 0-2!

22min: Etter 22 minutter burde det nok stått 3-0 til Hinna, da Mikal Mæle sammen med 5 medspillere klarer å vinne ballen rundt 30 meter fra Sola sitt mål. Mikal snapper ballen foran en Solaspiller før han slipper ballen videre til Passi alene med keeper. En god Trym Sølvberg Ur i Sola målet vartet opp med en strålende beinparade som holdt Sola inni kampen. Bare minuttet før var Zenun «Bato» Zenunovic centimetere unna å nå ballen før Sølvberg Ur.

Ut omgangen spiller Hinna uten kontrollert uten risiko med korte avstander mellom leddene og spillerne, noe som hindrer Sola å komme til noen store sjanser. Kampen bærer preg av at det er seriestart så det fine spillet uteblir.

23min: Hinna fortsetter å være hissige på overgangene og etter 23 minutter kommer nok en gang Espen S. Jakobsen seg rundt på venstrekant hvor han parkerer Sola backen, før han slår et perfekt innlegg som treffer Simen Melhus fri på bakre stolpe. Nok en gang varter Trym S. Ur opp med en klasseredning som hindrer 0-3.

1-3, nullen sprakk på overtid av overtid.

Andre omgang fortsatte i samme spor som første. Sola har mest ball, Hinna er hissige på overganger. Kampen preges nok av en del premierenerver, da vi i perioder av andre omgang ikke klarer å holde nok på ballen. Dette kombinert med et ungt og fryktløst Sola lag presser høyt gjør at vi har ballen litt mindre enn ønskelig. Vi klarer heldigvis å løfte oss litt igjen utover i 2. omgangen, noe som toppes av et kremmerhus fra Ivar Evensen på halv volley etter flere dueller i feltet.

81min: I det 81min får Hinna corner som Fredrik Tangen slår inn. Først går Aleksander Gundersen opp i to dueller, før stoppermakker Espen R. Isaksen følger opp i neste duell. Til slutt spretter ballen ut til Ivar Evensen som de siste månedene har vist på trening at han har en fantastisk skuddfot, som hamrer ballen på halv volley oppe i vinkelen bak en sjanseløs Sola målvakt, 0-3!

Store deler av andre omgang ende opp i halvsjanser til begge lag, det er litt unøyaktighet å spore i de siste avgjørende involveringene og avleveringene.

90+2min: I det 92min har dommer Sigbjørn Paulsen fløyten i munnen og er klar til å blåse av kampen, før Sola plutselig kommer seg fri på deres venstreside. Kantspilleren kommer rundt på kant og slår et godt innlegg som blir avsluttet kontrollert i mål av Zaid Salameh Aldae. 1-3.

Glede og spore i garderoben etter kamp

Selv om det var stil stor frustrasjon hos keepertrener Erik «Målmann» Johannessen at «nullen» sprakk på slutten, noe han sier kostet han 2 timer nattesøvn, var det en fornøyd spillergruppe i garderoben. De fleste følte at keeper Mads Aasbø hadde fortjent å holde nullen etter den innsatsen han og midtstopperne gjør for å hindre at Sola kommer til noen store sjanser.

Sola 2 – Hinna 1-3

Avspark tirsdag 19. april kl. 20:00

Lagoppstilling Hinna (4-3-3): Mads Aasbø, Fredrik Tangen, Espen R. Isaksen, Aleksander Gundersen, Ivar Evensen, Daniel T. Holt, Mikal Mæle (K), Simen Melhus, Pasifique «Passi» Nahimana (84min), Zenun «Bato» Zenunovic (65min), Espen S. Jakobsen.

Benk: Daniel K. Gjesteland, Adrian Bjerga (84min), Andreas Eiane (65min), Henrik A. Skartveit, Bastian Eikeland, Niklas Juliussen, Benjamin N. Nilssen.

Neste kamp:

Torsdag 28. april kl 18:30 tar nabo Forus og Gausel turen over haugen for å møte Hinna til årets første hjemmekamp. Vi håper flest mulig tar turen ned på WintershallDEA banen for å støtte guttene!