Solid innsats og duellspill la grunnlaget for seier i serie premieren mot Randaberg i går kveld.

Solid innsats og duellspill la grunnlaget for seier i serie premieren mot Randaberg.

Hinna Damer A startet 3. divisjon med 2-1 seier over en av favorittene i serien, Randaberg IL.

Hinna sin hovedtrener Øystein Lunde mener god oppkjøring og godt trente jenter spilte en rolle i gårsdagens seier mot Randaberg.

I sesong premieren til Hinna Dame A i går kveld kunne du se at jentene spilte med hjertet utpå drakten og dro i land en 2-1 seier mot Randaberg IL. Randaberg blir av mange ansett som en av favorittene til å vinne serien, så det var stor spenning da lagene møttes på Hinna Stadion og Wintershall Dea banen.

Hinna startet kampen best, selv om de helt store sjansene uteble. Ut over omgangen tok Randaberg mer og mer over, og fikk i det 40min gikk Randaberg opp i fortjent ledelse etter scoring av Seline Chaveewong Bringsjord.

I pausen gjorde Hinna noen justeringer, noe som resulterte i at Hinna styrte så og si hele andre omgang. I det 64min fikset Malin Haug balanse i regnskapet da hun satte 1-1 scoringen. I kampens siste obligatoriske minutt dukket som mange ganger før Julie Haugvaldstad opp og satte 2-1 i nettet.

Det var en fornøyd hovedtrener – Øystein Lunde etter kampen.

Vi har trent godt og hatt en god oppkjøring, dette gjør at vi orker å stå hele kampen ut og vippe en jevnspilt og tett kamp i vårt favør. Vi startet best, men så tok Randaberg mer og mer over i første omgang. Det gjorde av vi måtte gjøre noen små justeringer i pausen, noe som løfter kvaliteten litt.

Kampen bærer preg av at det er første seriekamp. Finspillet uteble, men vi regner med det kommer seg ut over sesongen. Det er godt å se hvordan jentene kriger og ofrer seg for hverandre i alle dueller. Så viser det hvor tøffe de er mentalt når de klarer å presse frem en seier rett før slutt sier hovedtrener Øystein Lunde.

Hinna – Randaberg 2-1

Avspark tirsdag 29. mars kl. 20:00

Lagoppstilling Hinna (4-3-3): Mari Vatne, Christina Moen, Vilde Johansen Nilsen, Line Stangeland Lunde, Sylwia Joffcheff, Thea Beate Gjerde, Malin Haug, Tina Tjelta Knutsen, Emely Lovise Gjerde, Julie Haugvaldstad, Marte Hole.

Benk: Sofia Martinsen Vatland, Vilde Solberg Andersen, Mari Kjørsvik, Ida Josdal, Hanna Amalie Martinsen, Sienna Blanckeman Aadland.