Dommer i Hinna Fotball

Dommer i Hinna Fotball

Bli en del av laget – Bli dommer hos Hinna Fotball!

Vi oppmuntrer alle som ønsker å ta del i klubbens utvikling som dommere. Å være dommer er ikke bare en viktig rolle på banen, men det gir også en rekke fordeler for personlig vekst og utvikling. Som klubbdommer blir man skolert og fulgt opp av dommeransvarlig i klubben, og man vil primært bli tildelt oppdrag i 3er, 5er, 7er og 9er kamper i klubben. Vi sørger for at du som klubbdommer og nierdommer får tilstrekkelig med kamper og oppfølgning gjennom sesongen.


Hvorfor være dommer hos Hinna Fotball?

 1. Personlig utvikling: Å være dommer er en unik mulighet for personlig utvikling. Det gir deg erfaring i å ta avgjørelser, håndtere press og utvikle viktige ferdigheter som lederskap og kommunikasjon.
 2. Ledererfaring: Som dommer blir du en viktig leder på banen. Du lærer å håndtere situasjoner, veilede spillere og lagledere, og skape et trygt og rettferdig miljø for alle involverte.
 3. Forståelse for spillet: Å være dommer gir deg en dypere forståelse for spillet. Du blir kjent med reglene på en ny måte, noe som er en stor fordel for deg som spiller. Forståelse for reglene bidrar til bedre prestasjoner på banen.
 4. Bidra til klubbens vekst: Ved å bli dommer bidrar du direkte til klubbens vekst og utvikling. Du blir en viktig del av det lokale fotballmiljøet og bidrar til en positiv kultur innenfor klubben.
 5. Skap nye vennskap: Å være dommer gir deg muligheten til å møte nye mennesker, både innenfor og utenfor klubben. Du bygger nettverk, skaper vennskap og blir en verdifull del av Hinna Fotball-familien.
 6. Fleksible muligheter: Hinna Fotball tilbyr fleksible muligheter for å bli dommer. Enten du er ungdomsspiller, forelder eller en ivrig fotballentusiast, er det plass til alle som ønsker å delta.

Hvordan bli dommer hos Hinna Fotball:

 1. Ta dommerkurs: Klubben tilbyr dommerkurs for alle som ønsker å lære seg reglene og rollen som dommer. Dette kurset gir deg den nødvendige kompetansen for å være en effektiv og respektert dommer.
 2. Registrer deg: Etter å ha fullført dommerkurset, kan du enkelt registrere deg som dommer hos Hinna Fotball. Dette gir deg tilgang til klubbens kampprogram og gjør at du kan være en del av arrangementene.
  • Alle som har tatt dommerkurs, og/eller dømmer for Hinna må legge seg til i Spond. Hinnadommere i SPOND.
  • Registrer dere i lenken over, om dere ønsker å få tilbud om kamper for Hinna lag.
 3. Få Støtte og Veiledning: Klubben tilbyr kontinuerlig støtte og veiledning for alle dommere. Vi ønsker å sikre at du føler deg trygg og komfortabel i rollen din.

Vi ønsker også at kretsdommere og høyere registerer seg, slik at vi får en fullstendig database. De best utdannede dommerne får info/tilbud om kamper for eldre lag.


Lønn klubbdommere

I Hinna Fotball har vi følgende satser for å dømme fotballkamper:

 • 5’er kamp kr. 75,- pr. kamp.
 • 7’er kamp kr. 100,- pr. kamp.
 • 9’er kamp
  • 12-åringer kr. 150,- pr. kamp.
  • 13-åringer kr. 200,- pr. kamp.
 • 11’er kamp 14-åringer –> kr. 300,- pr. kamp.

Bonus klubbdommere

Dersom man samler opp minimum 5 kamper før man sender inn klubbdommerskjema får man følgende bonus:

 • 5’er kamp kr 75,- bonus.
 • 7’er kamp kr. 100,- bonus.
 • 9’er kamp
  • 12-åringer kr. 150,- bonus.
  • 13-åringer kr. 200,- bonus.
 • 11er kamp 14-åringer –> kr. 300,- bonus.

Alle kampene føres på klubbdommerskjema og skal være signert av lagleder før innlevering.

NB! Kontonummer og fullt navn skal stå tydelig på skjemaet før innlevering.

Rekrutteringsdommerne får bedre betalt, noe som også er hovedmotivasjonen for mange til å gå videre i dommerutdanningen. Rekrutteringsdommere skal ha med eget skjema til egne takster – som er høyere en klubbdommernes. Gjelder fra 13-årslag og oppover.


Dommerpyramide og dommerkurs

Oversikt over de forskjellige nivåene som fotballdommer.

Klubbdommer og nierdommer

Klubbdommer og nierdommer er første del av dommerutdanningen. Som klubbdommer blir man skolert og fulgt opp av dommeransvarlig i klubben, og man vil primært bli tildelt oppdrag i 3er, 5er, 7er og 9er kamper i klubben. Vi sørger for at du som klubbdommer og nierdommer får tilstrekkelig med kamper og oppfølgning gjennom sesongen.

Rekrutteringsdommer

Man kan melde seg på rekrutteringsdommerkurs i regi av NFF Rogaland fotballkrets. Man vil fortsatt bli fulgt opp av en dommeransvarlig i klubben, og man vil i tillegg få dommerveiledere/faddere fra kretsen i enkelte kamper. Man vil som rekrutteringsdommer bli tildelt kamper i forskjellige klubber rundt om i kretsen. Følg med og meld dere på rekrutteringsdommerkurs når dere blir 15-16 år gamle.

Kretsdommer

Hvert år autoriserer kretsen noen rekrutteringsdommere som kretsdommere. Disse dommerne samles årlig til kurs i regi av kretsen, og som kretsdommer kan man dømme til og med Norsk Tipping-ligaen og 2. divisjon kvinner.

Assistentdommer

Blant kretsdommerne velger noen å spesialisere seg som assistentdommere. De blir oppnevnt som assistentdommere i Eliteserien eller OBOS-ligaen etter å ha kvalifisert seg primært gjennom PostNord-ligaen (2.divisjon menn).

Forbundsdommer

Et lite utvalg av dommere fra alle landets kretser blir oppnevnt til å dømme kamper i toppfotballen. NFF kategoriserer hvert år disse dommerne og assistentdommerne i gruppene Eliteserien, OBOS-ligaen, PostNord-ligaen (2.divisjon menn), Toppserien for kvinner og 1.divisjon kvinner.

FIFA-dommer/Assistentdommer

Noen få av de mannlige og kvinnelige toppdommerne/ assistentdommerne blir innstilt til og godkjent som FIFA-dommere eller assistentdommere. Disse dommerne er kvalifisert til å dømme internasjonale kamper på ulike nivåer for kvinner og menn.


Dommeransvarlig

Vi oppmuntrer alle som ønsker å ta del i klubbens utvikling som dommere. Å være dommer er ikke bare en viktig rolle på banen, men det gir også en rekke fordeler for personlig vekst og utvikling.

Bli med på laget som dommer hos Hinna Fotball og bli en viktig bidragsyter til både klubbens suksess og din egen personlige utvikling! Ta det første steget og bli en del av dommerfamilien vår i dag. For mer informasjon, kontakt dommeransvarlige.

Bli medlem!

Lyst til å spille fotball med oss på Hinna? Meld deg inn i dag!

Innmeldingsskjema Mer informasjon

Meld deg på nyhetsbrev

Få med deg siste nytt fra Hinna Fotball ved å abonnere på vårt nyhetsbrev!

Velg liste(r) ↴

Design og utvikling av:

Ensign