Thomas Egeli var fornøyd med seieren, men var «sint» etter kampen.

Et bedre trent Hinna sikret på torsdags kveld nok en seire og sikret 2 av 2 mulige seiere for Hinna herrene, da de vant 4-2 over FGI.

Hinna Herrene spilte på torsdag 2. serierunde i 4. divisjon hjemme mot Forus og Gausel.

Thomas Egeli var fornøyd med seieren, men var «sint» over lagets prestasjoner.

Vi skaper ikke nok avgjørende øyeblikk, vi har mye ball og possession, men skaper ikke nok avslutninger. Den første omgangen vi leverer i går må være den dårligste omgangen vi har spilt i 2022. I en kamp som dette når du åpenbart kan se at vi kan være bedre, må vi være bedre. Det handler ikke om å være bare uheldig, for vi er ansvarlige for prestasjonene våre.

Man blir ikke skuffet, man blir sint. Vi kan ikke forvente å vinne masse fotballkamper med å være 90 prosent til stede og legge oss på motstanderens nivå, vi må alt vi kan, det er det som gjør meg sint.

Vi får betalt for innsatsen vi har lagt ned i vinter med at vi orker å stå hele kampen ut. Men vi kan ikke forvente at motstanderen skal orke 60min og at det å bruke 5 touch per spiller kommer til å være nok i flere kamper fremover.

Det positive er at vi har vist at vi kan så ufattelig mye mer, jeg hadde ikke vært sint om jeg ikke hadde hatt spillere som har bevisst at de kan så mye mer. Vi klarer heldigvis å gire opp et lite hakk i andre omgang, slik at vi til slutt vinner kampen kontrollert, sier Thomas Egeli

Thomas Egeli sier han elsker derby og vil at kampen skal være fysisk og intensiv, men ikke at det skal gå over streken.

– De fleste derby skaper trøkk og intensitet som jeg elsker, men det er et regelverk som vi bør holde oss til og ikke gå over toppen. De spiller som om livet står på spill, og når de går tomme for krefter etter 60min må vi ta konsekvensene av det med å bli sparket ned.

– Jeg vil kampen skal være veldig intensiv og fysisk, og lovlig aggressiv, men ikke noe mer enn det fordi vi skal spille flere viktige kamper etter denne mot FGI. Disse kampene har historisk alltid vært intense, og kampen er viktig for begge lag, men for oss er det ikke bare denne kampen som er viktig.

Egeli – Det bikker over til at det blir pinlig og ikke verdier vi står inne for.

Når motstanderen sitt trenerteam er likegyldig til hvem som er på benken og hva som blir sagt og gjort, og dommertrioen tillater at det står 19stk på benken som skriker og oppfører seg uverdig i 90min vet du at temperaturen i kampen kommer til å eskalere. Det er pinlig når en fra benken til FGI springer ut på banen og dytter til en Hinna-spiller uten at verken trenerteamet eller dommer-trioen evner å agere.

Man savner en klar leder på banen og sidelinjen, som tar ansvar og fjerner personer med uønsket oppførsel. Du blir ekstra skuffet når du hører fra motstander benken at de skal «klipp an» og «ta an», så kan du se på sidelinjen og video etter kamp at personer fra trenerteamet og benken ler og koser seg når spillere blir liggende nede skadet foran benken deres. Så kan de fortsette og avskrive seg ansvaret med at det ikke er noen fra deres apparat som har oppfordret til det. Men noen må være voksne og ta litt lederansvar og kaste vekk de ikke de vil skal bli assosiert med FGI benken.

En forferdelig omgang av Hinna var nok til å gå til pause med 1-1.

Hinna møtte et aggressivt og kampklart FGI som var heltent og klar for å ta sine første poeng etter 0-3 tap i sesongens første kamp mot Sunde IL. FGI klarte å få kampen inn i sitt spor og Hinna spillerne brukte alt for mange touch.

24min: Etter 23min får FGI frispark fra kanten av midtbanen, hvor de slår nok et presist frispark hvor Hinna glipper markeringene i feltet. Ballen går over hodet på Ivar Evensen på bakre stolpe, før den blir sparket inn i feltet igjen. Hinna er heldige som slipper med skrekken da ballen blir klarert to ganger på streken før kontringsmuligheten byr seg. Mikal Mæle får til slutt sentrert ballen ut til Daniel Torp Holt utfor 16-meteren, som setter opp Bastian Eikeland fri på venstresiden. Bastian setter fart og Andreas Eiane kommer på en fin overlapp og spiller ballen 45 grader ut i feltet til Daniel Torp Holt som har tatt en 80 meters spurt og plasserer ballen kontrollert i mål. 1-0!

45min: Etter 45min lager Hinna et unødvendig frispark rett på siden av 16-meteren. Merkelig nok for nok en gang en FGI spiller stå helt umarkert på hjørne av 5-meteren uten at noen velger å plukke han opp. Frisparket er godt slått og det er et fint hodestøt av Øystein Garsrud Tvedt. 1-1.

4-2 og toppen av tabellen i 4. divisjon avd. 1.

Hinna blir enige i pausen om å begynne å spille pasninger i stedet for å føre ballen selv, og løfter seg nok til å vinne kampen kontrollert.

49min: I det 49min skyter Daniel Torp Holt fra 30 meter hvor Christoffer Traa Eidem i FGI målet gir en retur. Passi er fint på returen og får kranglet den videre til Mikal Mæle som setter ballen fint i det åpne buret. Det er umulig å se hva målet blir annullert av da keeperen mister ballen og Passi er onside. Der burde det stått 2-1.

58min: I det 58min vinner nok en gang Torp Holt en duell på midten hvor han header Andreas Eiane fri på venstrekanten. 1v1 drar han av backen til FGI før han slår en støttepasning til Bastian Eikeland før Eiane blir sparket ned bakfra. Heldigvis lar dommeren spillet gå videre, for Bastian slår et perfekt innlegg til Espen S. Jakobsen som har kommet fint inn fra sin høyrekant og stupheader ballen i mål. 2-1!

60min: Kun 2 minutter etter Hinna har gått opp i ledelsen får FGI frispark igjen på kanten utfor 16-meteren. Nok en gang er det glipp i markeringen hos Hinna og et godt hodestøt denne gang av Øyvind Daling som resulterer i scoring for FGI. 2-2.

65min: FGI har begynt å gå tomme for krefter noe som gjør at spiller så og si bare foregår på deres halvdel. Etter en del innlegg og skudd får Hinna corner, forsøk nr 1 og 2 blir begge tatt av keeper som må lage nye corner. På tredje forsøk slår Fredrik Tangen en høy corner på bakre som finner Ivar Evensen som header ballen på tvers av feltet som finner Espen R. Isaksen som enkelt kan heade ballen over streken og notere seg for sitt første mål for Hinna! 3-2!

75min: Kampen åpner seg fullstendig da det blir store rom mellom spillere og ledd hos FGI. Hinna spiller fint av seg presset på egen 16-meter og setter i gang en kontring som til slutt finner Mikal Mæle rettvendt i mellomrommet. Han kan føre ballen 30 meter inn på FGI sin banehalvdel før han slipper ballen perfekt til Johannes Hinna som på mesterlig vis har løpt seg fri fra forsvareren og banken ballen i netter på direkten fra 16-meter! 4-2!

2005-modellen Bastian Eikeland leverte en strålende kamp.

– Bastian fikk gleden av å starte kampen på venstrekant og leverte en strålende kamp. han har vist gjennom hele treningsuken at han tar steg som fotballspiller. Det er en fin erfaring for han å få spille kamper som dette hvor han ser hvor listen ligger når det gjelder å være tøff og fysisk i dueller. Litt overraskende var det nok at han skulle gå inn å kanskje være banens beste spiller, men han er en spennende spiller som vi håper vi kan få mye glede av på Hinna Stadion i tiden fremover, sier en fornøyd Thomas Egeli.

Hinna – FGI: 4-2

Avspark torsdag 28. april kl. 18:30

Wintershall DEA Banen

Tilskuere: Ca. 80 stk.

Lagoppstilling Hinna (4-3-3): Mads Aasbø, Fredrik Tangen, Espen R. Isaksen, Aleksander Gundersen, Ivar Evensen, Mikal Mæle, Daniel Torp Holt, Pasifique Nahimana, Andreas Eiane, Bastian Eikeland, Espen S. Jakobsen.

Innbyttere: Daniel K. Gjesteland, Benjamin N. Nilssen, Henrik A. Skartveit, Adrian G. Bjerga, Rabih T.A. Kulaib, Johannes B. Hinna.

Mål: 1-0 Daniel Torp Holt, 1-1 Øystein Garsrud Tvedt, 2-1 Espen Sæthre Jakobsen, 2-2 Øyvind Daling, 3-2 Espen Raunak Isaksen, 4-2 Johannes Bernhard Hinna.

Bli medlem!

Lyst til å spille fotball med oss på Hinna? Meld deg inn i dag!

Innmeldingsskjema Mer informasjon

Meld deg på nyhetsbrev

Få med deg siste nytt fra Hinna Fotball ved å abonnere på vårt nyhetsbrev!

Velg liste(r) ↴

Design og utvikling av:

Ensign