Treningskamp: Hinna Herre A – Tasta 2-0

Et ungt og redusert Hinna lag vant 2-0 over Tasta.

Hinna Herre A spilte sin siste treningskamp mot det nyopprykka 4. divisjons laget Tasta i går.

Hinna sin hovedtrener Thomas Egeli er fornøyd med resultatet og prestasjonene til Hinna.

Det ble en positiv opplevelse, vi møter et 4. divisjons lag, vinner og holder nullen, noe som alltids gir en god følelse. Samtidig er det ekstra gledelig at juniorspillerne som er med leverer nok en gang gode prestasjoner. De eldre spillerne synes jeg vokser kamp for kamp i måten de veileder de yngre og går foran som et godt eksempel. Det blåste ekstremt mye, spesielt i første omgang noe som naturlig går ut over kvaliteten. Men jeg synes vi prøver å spille i 2x45min selv om kvaliteten på pasninger og medtak er noe varierende.

Det er også tydelig at det er lite relasjonelle ferdigheter på banen, da vi mønstrer en del nye spillere og noen ute av posisjon grunnet stort frafall av spillere. Vi fikk en god gjennomkjøring og godt utbytte av kampen når det kommer til kamptrening og belastning, sier Thomas Egeli.

1-0 til pause

Hinna startet kampen godt og spilte av seg presset til Tasta kontrollert. Vi prøver å bygge opp angrepet bakfra, men det er tydelig at de relasjonene på banen ikke er helt til stede. Det blir mye nesten der den siste avgjørende pasningen eller innlegget blir tatt av den kraftige vinden. Forsvaret sammen med keeper Daniel Gjesteland har god kontroll på Tasta, så de store sjansene uteblir. Etter 21. minutter blir Simen Melhus spilt fri inni 16-mereren, og det viste han på torsdags-treningen at du ikke kan gjøre ustraffet. Han drar 2 mann før han banker ballen i nærmeste kryss fra spiss vinkel. Nydelig! Ellers ble Aleksander Gundersen fratatt sitt 6. mål i oppkjøringen da en tvilsom offsideavgjørelse annullerte hodestøtet hans og 2-0 scoringen.

2 keepere holdt nullen og 2-0

Hinna startet 2. omgang i litt lavere tempo og litt nonsjalant. Vi prøver på litt unødvendige finter og litt vanskeligere pasningsvalg i starten av 2. omgang. Dette kombinert med motvind gjør at Tasta får etablert et litt større spill på vår banehalvdel enn ønskelig. Vi klarer heldigvis å løfte oss litt igjen utover i 2. omgangen, noe som gjør at vi har bedre kontroll på kampen. Etterhvert ser det ut som om Tasta spillerne går tomme, noe som åpner opp for store sjanser til Hinna på slutten. Debutant Henrik Aslaksen spilte fri Bastian Eikeland, Bato Zenunovic og Adrian Bjerga med keeper. En god beinparade hindret Hinna scoring og 2-0. Noen minutter senere blir Bato spilt alene med keeper, nok en gang redder Tasta sin keeper med beina. Etter 75min kolliderer Tasta sin agrepsspiller med Hinna sin målvakt Daniel Gjesteland, som har spilt en solid kamp i målet. Dette resulterer i at Arne Martin Hagenes også får muligheten til å holde nullen. Som på trening kommer Arne Martin inn å står en bunnsolid avslutning på kampen. Med sin verbale tilstedeværelse og rutine tar han det som kommer. uten oppvarming må han ut i tigersprang og redde et godt frispark fra Tasta.

I det 90min får Hinna frispark rett utfor Tasta sin 16-meter da Mikal Mæle blir felt etter å ha dratt av 2 mann. Keepertrener Erik Johannessen ropte på straffespark, men heldigvis ble det frispark. Dette gav nemlig Simen Melhus muligheten til å lime ballen i krysset.

Det var en fornøyd trener etter kampen.

Det ble en god opplevelse, samtlige juniorspillere imponerte kraftig. Bastian Eieland og Benjamin Nakling Nilssen har vi sett mye på trening så vi vet hva de kan på dette nivået. Ekstra gledelig er det at Sebastian Ivesdal, Henrik André Aslaksen og Sindre Moe Bjørnbom spiller en så god kamp kamp som sin første involvering på A-laget.

Vi vet det jobbes og gror godt i ungdomsavdelingen vår, men at det er så mange spillere som kan komme inn og spille kamp mot en 4. divisjon motstander er imponerende, både spillere og trenere skal ha honnør. 4 av spillerne er født i 2005 og Aslaksen 2004. Ekstra imponerende er det at Sebastian kom direkte fra rekrutt-trening til kamp hvor midtbanespilleren fikk 20min på høyrekant, sier Thomas Egeli

Hinna – Tasta 2-0

Avspark fredag 8. april kl. 18:30

Lagoppstilling Hinna (4-3-3): Daniel Gjesteland, Sindre M. Bjørnbom, Aleksander Gundersen, Ivar Evensen, Adrian G. Bjerga, Mikal Mæle (K), Rabih T.A. Kulabi, Simen Melhus, Benjamin N. Nilssen, Bato Zenunovic, Bastian Eikeland.

Benk: Arne Martin Hagenes, Henrik André Aslaksen, Sebastian Ivesdal.

Fraværende: Mads Aasbø, Lars M. Billington, Fredrik Tangen, Vegard Føyen, Espen R. Isaksen, Daniel T. Holt, Pacifique Nahimana, Nichlas Thulin, Johannes Hinna, Espen S. Jakobsen, Niklas Juliussen, Andreas Eiane.