Treningskamp: Hinna Herre A – Undheim 7-0

Gode bevegelser angrep sikret 7-0 seier over Undheim.

Hinna Herre A spilte treningskamp mot 5. divisjons laget Undheim i går.

Hinna sin hovedtrener Thomas Egeli er fornøyd med at en nå begynner å se mye mer i kamp hva laget trener på.

Det er gøy å se at flere av spillerne nå begynner å tilpasse seg spillemønsteret og tankesettet vårt. Tidligere har vi slitt en del med å diktere tempo og intensitetene i kampene, kvalitet og hastighet på pasningene har ikke vært god nok. I går synes jeg vi tar et kvantesprang når det gjelder å sette premissene for kamptempoet fra start av, en kunne se allerede fra oppvarmingen av at pasningene er harde og vinklet mye bedre.

Det er også tydelig at vi har fått godt utbytte av treningsleiren når det kommer til fysisk kapasitet og relasjonelle ferdigheter. I går orker vi mye mer som tallene fra GPS-vestene kan bekrefte, uavhengig av motstander spurter vi mye oftere enn tidligere. Det gjør at vi har mer pasningsmuligheter og samtidige bevegelse noe jeg tror Undheim fikk merke, sier Thomas Egeli.

5-0 til pause, en god Undheim keeper hindrer at det stod 8-0

Hinna startet kampen godt med høyt tempo i pasningsspillet og flere gode løp. Etter 16min kunne Bato Zenunovic sette en retur fra keeper etter skudd fra Espen S. Jakobsen. Etter 24min doblet Bato etter et angrep tatt rett ut fra treningen dagen før. Fredrik Tangen kom rundt på kant og la inn et perfekt innlegg 45grader ut til nevnte Bato som plasserte ballen kontrollert nede i venstre hjørne. Etter 35min satte Simen Melhus ballen i åpent mål etter at Aleksander Gundersen spilte Passi alene med keeper. Uselvisk spilte Passi ballen på tvers til Simen som kunne spasere ballen inn i mål. Hinna gikk direkte i angrep fra avspark, og 30 sekunder senere vinner Daniel Torp Holt ballen høyt i banen før han spiller Simen alene gjennom med keeper. Denne gangen var det Simen sin tur å returnere tjenesten da han spiller ballen på tvers til kaptein Mikal Mæle som kunne enkelt spasere ballen inn i mål bak en sjanseløs keeper. Etter 43 min satte Espen S. Jakobsen ballen i mål fra 3 meter etter at Fredrik Tangen ble spilt alene gjennom etter et av mange offensive løp fra backposisjonen sin. Fra 2 meter alene med keeper la også Fredrik ballen på tvers til Espen som også kunne score 5-0 målet på åpent mål.

Det kunne fort stått 8-0 hadde det ikke vært for at en god Undheim keeper reddet et par sjanser alene med keeper.

Hinna startet 2. omgang i samme tempo som de slapp i første omgang. I det 49min kunne Mikal Mæle klinke ballen hardt i vinkelen på straffespark etter at innbytter Andreas Eiane ble felt inni 16-meteren. I det 60min stanget Aleksander Gundersen inn sitt 5. mål i oppkjøringen etter hardt hodestøt fra corner. De siste 30minuttene blir det flere touch og mindre spurter noe som gjør at tempoet i kampen går betraktelig ned, og det stopper på 7-0.

Det var en delvis fornøyd trener etter kampen.

Det føles merkelig å være delvis fornøyd etter 7-0 seier uansett hvem du møter. Men det er fortsatt en vei å gå når det kommer til det mentale. Vi er enda ikke helt i land prestasjonsmessig, vi har offensiv og god mentalitet i 60 av 90min. Neste uke møter vi Tasta i generalprøven før seriestarten, å det er viktig at vi forstår at dersom vi skal skape noe offensiv så må vi orke og ville ta alle de sprintene uten å få ball som kan føles meningsløse der og da, men som er ekstremt viktige. Det handler om å fortsette å løpe og løfte frem de andre, vi scorer 3 mål i første omgang ved at spillere som kommer alene med keeper sentrer til en bedre plassert spiller som kan sette ballen i åpent mål. Når vi blir slitne må vi fortsatt orke og ville sette laget før en selv. Dette var et stort steg i rett retning, så skal vi jobbe knallhardt de siste ukene slik at vi står hele kampen ut når det begynner å deles ut poeng.

Juniorspiller imponerte

Ekstra gledelig var det å se 17år gamle Henrik A. Skartveit spille en imponerende kamp i 90min som midtstopper. Den høyreiste midtstopperen har hospitert mye med A-laget i årets oppkjøring, og var blant annet med på treningsleiren til Spania. De siste ukene har Henrik blitt en markant bedre spiller som viser i langt større grad ro med ballen. Så og si alle klareringene i går treffer medspiller, og flere ganger gjennom kampen spiller han spillere alene gjennom i bakrom, samt finner spillere rettvendt i mellomrom.

– Henrik har hatt en veldig god utvikling de siste ukene og spesielt under og etter treningsleiren. Han er blitt mye roligere med ball i beina, samt risikovurderingen. Han er en veldig ung og lovende midtstopper som vi håper og tro kan sette et preg på Hinna sitt a-lag de kommende årene. Han er fortsatt ung og har god tid til å utvikle seg uten å forhaste det. Vi er så privilegerte i Hinna at vi har 2 junior elite lag, et rekruttlag og et a-lag i Hinna. Det betyr at vi har en god konkurransearena for spillerne våre, så skal de få utvikle seg i eget tempo med matching på det nivået som er rett i forhold til deres behov, sier Thomas.

Hinna – Undheim 7-0

Avspark torsdag 31. mars kl. 20:00

Lagoppstilling Hinna (4-3-3): Mads Aasbø, Fredrik Tangen, Henrik A. Skartveit, Aleksander Gundersen, Ivar Evensen, Daniel Torp Holt, Mikal Mæle (K), Simen Melhus, Pacifique Nahimana, Bato Zenunovic, Espen S. Jakobsen.

Benk: Daniel Gjesteland, Adrian Bjerga, Rabih T.A. Kulabi, Petter A. Fredheim.

Mål: 1-0 Zenunovic, 2-0 Zenunovic, 3-0 Melhus, 4-0 Mæle, 5-0 S. Jakobsen, 6-0 Mæle, 7-0 Gundersen.

Bli medlem!

Lyst til å spille fotball med oss på Hinna? Meld deg inn i dag!

Innmeldingsskjema Mer informasjon

Meld deg på nyhetsbrev

Få med deg siste nytt fra Hinna Fotball ved å abonnere på vårt nyhetsbrev!

Velg liste(r) ↴

Design og utvikling av:

Ensign